Nyt on pidetty blogia hiljaiselossa aivan liian pitkään. Aika ryhdistäytyä!

Perheessä on tapahtunut paljon isoja muutoksia, lähinnä terveyden saralla. Itselläni on todettu Sjögrenin oireyhtymä ja nyt yritän opetella sen kanssa elämistä. Taudin kanssa ollaan vasta alkumetreillä, mutta toivottavasti meistä tulee kumppanukset, jotka ritirinnan kuljemme mahdollisimman sopuisasti.

Mennyt kesä meni kipuhelvetissä. Pahimillaan söin 6 Panacodia päivässä. Nyt ajan alas kortisoonikuuria, jonka jälkeen aloitan malarialääkityksen. Työnantajani tuli onneksi sairastumisessani todella hyvin vastaan ja olen saanut tehdä "osasairaspäivää" eli käytännössä 5 tunnin työpäivä, sisältäen ruokatunnin. Tätä voisin jatkaa loputtomiin, mutta mitä ilmeisemmin enintään 3 kuukautta. Onhan sekin onneksi tyhjää parempi.

Pienemmän kollimme vatsa on jälleen reistaillut mahottoman paljon. Nyt kun olen kunnostautunut kotilääkärinä, olen tehnyt päätöksen. Kolli saa luvan välttää sappea rasittavia ruokia. Niitähän ovat mm. kaalit, herneet, paprika, tuore omena, rasvainen ruoka, retiisi, pähkinät jne. Poika onneksi on jo sen ikäinen, että ymmärtää itsekin, että tämä on hänen omaksi parhaakseen.

Toivon, että tuleva syksy kääntää uuden lehden ja jaksan liikkua ja toimia kuten joskus kauan sitten. Ilman jatkuvaa raastavaa kipua, mieli virkeänä. Sitä odotellessa on kuitenkin parasta käydä ostamassa kirkasvalolamppu

                                       

                                                                        Olisikohan se kenties tämä?!?