Kesään kuuluu meidän perheessä oleellisesti puusavotta. Polttopuita tehdään ei tulevaa vaan tulevan tulevaa talvea silmällä pitäen. Puita meidän huushollissa menee ihan kiitettävästi, sillä takan lisäksi niillä lämmitetään sauna. Haaveissani on myös ulkosauna. Johtuenkin siitä, että teemme edelleen alakerrassa remonttia, josta jää ns. ylimääräiseksi kaikki puusaunaan tarvittava materiaali. Nyt on  näköjään "muotia" että saunoista tehdään mustia/tummia. Semmoinen näyttääkin mielestäni tosi hyvältä. Jotenkin näkisin sen sopivan hyvin myös ulkosaunaan, jossa saisikin olla hämyistä. Tosin toisaalta haluaisin siitä valoisan kylpemispaikan. Siinäpä sitä on taas meikäläiselle pähkinää purtavaksi. Aikasintaanhan tuota projektia aletaan työstämään ensi keväänä, joten talvi on taas aikaa piirtää, suunnitella ja haaveilla..

Viime viikolla sää oli vihdoinkin sellainen, kuin kesällä kuuluu ollakin. Lämpö hyväili kyllä niin mieltä kuin kehoakin. Siksi eilinen sateinen päivä oli taas jonkin sortin shokkihoitoa. Luonto kyllä oli mielissään eilisestä sateesta. Silmissä näyttää ruohokin taas kasvavan. Meidänkin "pihanurmen" voisi suoraan leikata viikatteella eikä sievistellä leikkurin kanssa.

Kesälomaan olisi vielä kokonaiset kolme viikkoa. Tulevan kesälomareissun pakkauslista on tehty, koska jotenkin tätä matkakuumetta piti lievittää. Koirien ja kanien samoin kuin kilpikonnan hoidon hoitaa rakas siskoni, joka muuttaa meille asumaan viikon ajaksi omien lemmikkiensä kanssa. Vaikka odotan lomaa kovasti, samanaikaisesti pelkään, miten hermoni kestää moisen turistihelvetin. En ole varmaankaan 25 vuoteen käynyt moisessa paikassa. Kohteenamme on nimittäin Espanjan Aurinkorannikko. Nii-iin... Paikka on kuulemma pessyt kasvonsa ja siellä pitäisi olla jotain muutakin tekemistä kuin kaljan kittaaminen. Paikka valittiin ainoastaan lasten takia, sillä hotellissamme on mahtava (?!? - ainakin kuvien perusteella) uima-allasalue, lähistöllä delfinaario tv, tivoli, meri jne. Luulisi siellä 11+9 v. poikien viihtyvän. Minulle riittää varjoisa paikka ja hyvä kirja. Toki haluaisin käydä Gibraltarilla ja Malagassa, mutta mitään pakkojuttua ei tälle lomalle ole. Vain se, että voin aloittaa lomani ns. aivot narikkaan mentaliteetilla. Viime kesäloma meni täysin pieleen, koskak olin aivan ylistressaantunut töistä. Vasta loppulomasta helpotti, kun lähdimme ystäväni häihin Viroon. Viime vuonna päätin,että tänä kesänä lähdemme heti välittömästi matkalle. Loppuloman voin sitten käkkiä vaikka kotipihalla. Minkä muuten mielelläni teenkin, sillä toivon että jaksaisin tehdä kotonamme perusteellisen kesäsiivouksenCool.

Nyt lähden puutöihin...Siinä sitä saa allit mukavasti jumppaa..